Klik Untuk Ke Laman Darulkautsar Indeks

Tentang Kami

TENTANG KAMI

 

Laman ini dibangunkan untuk anda oleh sekumpulan individu yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dengan Pusat Pengajian Al-Quran Darul Kautsar, Kota Bharu, Kelantan dengan tujuan untuk:

a)      Menyemarakkan pengajian dan pengamalan hadis Nabi S.A.W.,

b)      Meluruskan aqidah, menentang Syiah,

c)       Membetulkan amalan-amalan dan ibadah dalam kehidupan harian; menghapuskan bid’ah,

d)      Memurnikan sejarah Islam yang sekian lama tercemar dan dirosakkan oleh musuh-musuh Islam dari luar dan dalam,

e)      Menampilkan Islam yang indah dan mudah; memberi peluang kepada anda supaya menyaksikan dan merasai keunggulan islam,

f)       Mendidik jiwa, berhibur secara santai.

Yang kami paparkan ini sememangnya untuk anda semua dan kami juga, samada anda orang awam atau ahli ilmu; semoga ianya bermanfaat.

InshaaAllah, laman ini akan sentiasa berkembang dan dikemaskini.

 

7 comments

 1. Salam, usaha yang sangat2 bagus. Mohon beri sedikit pandangan tentang video kuliah MMAY. Siri-siri pengajian di youtube tu, kalau boleh create lah playlist mengikut urutan supaya mudah untuk tonton siri-sir video untuk setiap kitab itu.
  JzKK.

 2. Asalamualaikum tuan,

  di mana boleh saya dapatkan koleksi syarahan dan kelas pengajian maulana asri yusoff dalam bentuk CD atau mp3 yg boleh saya gunakan secara offline ? saya berhajat berkongsi ilmu dengan ibu bapa yang kurang kemahiran menggunakan computer .mohon jawapan.

  Terima kasih.

  • Salam… sdr Shafiq boleh download kuliah Maulana Asri dari di bahagian download – http://www.darulkautsar.net/download kami masih mengemaskini dan memasukkan semua kuliah2 Maulana, insyaAllah ianya akan disempurnakan sedikit masa lagi. Fail-fail kuliah boleh juga kami salinkan ke hard disk ( kapasiti 1 terrabyte). Kami salinkan secara percuma, dan pihak sdr hanya perlu sediakan harddisk.

 3. mohon diletakkan no-no hadith yang boleh dirujuk silang dalam kitab. sambil2 dgr blh rujuk no hadis dalam video2 dlm index saudara… mohon pertolongan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *