Klik Untuk Ke Laman Darulkautsar Indeks

Kitab Fitan

Sesi 1 – Bab Kitab Tentang Bermacam-Macam Fitnah & Bab Firman Allah s..w.t.& Bab Sabda Nabi S.A.W. Nanti Kamu Akan Melihat Sesudahku Banyak Perkara Yang Kamu Mengetahuinya Sebagai Perkara Mungkar.
Sesi 2 – Bab Sabda Nabi s.a.w. Kebinasaan Umatku Di Tangan Budak-Budak Yang Bodoh & Bab Sabda Nabi S.A.W. Kecelakaan Berupa Keburukan Bagi Orang Arab Yang Sudah Pun Hampir & Bab Nyata Fitnah-Fitnah.
Sesi 3 – Bab Tidak Akan Datang Satu Zaman Melainkan Zaman Selepasnya Adalah Lebih Buruk Daripadanya
Sesi 4 – Bab Sabda Nabi s.a.w. Akan Ada Fitnah Orang Yang Duduk Pada Masa Fitnah Itu Lebih Baik Daripada Yang Berdiri & Bab Apabila Dua Orang Islam Bertemu Dengan Pedang Mereka
Sesi 5 – Bab Meminta Perlindungan Daripada Fitnah-Fitnah & Bab Sabda Nabi S.A.W. Fitnah Itu Dari Arah Timur & Bab Fitnah Yang Bergelora Seperti Bergeloranya Laut
Sesi 6 – Bab Fitnah Yang Bergelora Seperti Bergeloranya Lautan
Sesi 7 – Bab Tanpa Tajuk & Bab Apabila Allah Menurunkan Azab Pada Suatu Kaum & Bab Sabda Nabi s.a.w. Kepada Hasan Bin `Ali: Sesungguhnya Anakku Ini Penghulu Dan Pasti Allah Akan Mendamaikan Dengannya Di Antara Dua Golongan Orang-Orang Islam.
Sesi 8 – Bab Jika Seseorang Berkata Sesuatu Dekat Sesuatu Golongan,Kemudian Dia Keluar,Dia Berkata Lain Pula Daripada Apa Yang Telah Dikatanya Sebelum Itu.
Sesi 9 – Bab Kiamat Tidak Akan Berlaku Selagi Orang Hidup Tidak Iri Hati Dengan Ahli Kubur / Orang Yang Telah Mati & Bab Perubahan Zaman Sehingga Berhala-Berhala Disembah & Bab Keluar Api. Anas Berkata: Nabi s.a.w. Bersabda: Tanda Kiamat Yang Mula-Mula Ialah Api Yang Menghimpunkan Orang Daripada Timur Sehingga Ke Barat.
Sesi 10 – Bab Cerita Dajjal & Bab Dajjal Tidak Boleh Memasuki Madinah & Bab Ya`juj Dan Ma`juj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *