Klik Untuk Ke Laman Darulkautsar Indeks

Gerakan Houthiah di Yaman Bukannya Syiah Zaidiyyah!!

 

syiah houthi

Tidak benar sama sekali Gerakan Houthiah tu Syiah Zaydiyyah, mereka sebenarnya pemberontak Syiah Imamiyyah yang disokong dan didanai oleh Iran. Kelompok ini turut bertempur di Iraq untuk membunuh Ahli Sunnah. Media-media dunia (bersumberkan Barat) sengaja melabelkan mereka dari kelompok Zaydiyyah yang sebenarnya aqidah yang berbeza sama sekali. Berdasarkan maklumat perbualan saya dengan pelajar Yaman sendiri hari semalam, beliau menyatakan Syiah di utara Yaman itu adalah Imamiyyah bukannya Zaydiyyah. Jika ada pun unsur Zaidiyyah pada mereka boleh dikatakan sebagai bekas Zaydiyyah yang telah bertukar agama kepada Imamiyyah hasil kejayaan dakwah Syiah Imamiyyah di sana.

Jika kita perhatikan Syiah Imamiyyah yang semuanya berwala’ kepada Iran sedang berusaha mengepung Jazirah Arab dan sebenarnya sedang menuju untuk menjajah tanah Haram di Hijaz. Itu merupakan doktrin mereka dalam kitab Protokol Ayatullah Qom berdasarkan hadis-hadis “yahudi” mereka sebagaimana yang telah saya paparkan di blog ini. [ pada ruangan Mutiara Hadis Syiah.]

Umat Islam harus peka masalah ini. Kini mereka menguasai Iraq, Syria, Bahrain (lebih 70%) Kuwait (peratus yang besar), demikian dengan Oman, bahkan separuh penduduk UAE adalah orang-orang Iran yang bercampur dengan etnik Arab. Jika kita perhatikan ke arah mana mereka sedang menuju, sejelasnya ialah untuk menguasai Makkah dan Madinah. Sebab itu Iran begitu beriya-iya menyokong pergerakan mereka dan pergerakan di Saudi. Iran sendiri mengakui ribuan para intelijennya sedang menyusup di negara-negara Arab bagi tujuan ini. Asalnya Syiah di Yaman dari sebuah perkampungan kecil sahaja kemudian mula merebak menjadi satu kawasan yang besar kemudian mengasaskan tenteranya sendiri. Kerajaan Yaman pada mulanya memandang rendah terhadap risiko yang bakal dihasilkan oleh kelompok ini. Namun bila mana mereka sudah membiak dan mula mengadakan pemberontakan, kerajaan negara mula memahami bahawa mereka bertujuan menggulingkan negara mereka dengan bantuan luar dari Iran dan Iraq. Senjata-senjata mereka sememangnya datang dari Iran menerusi pelbagai arah negara Arab yang telah dikuasai oleh mereka. Kerajaan Yaman baru-baru ini telah menolak Menteri Luar Iran untuk mendarat di Yaman bagi membincangkan masalah tersebut. Lantaran itu media Iran sendiri menyiarkan berita bahawa Menteri Luar Iran, Manucher Mottaki meminta campurtangan Amerika disana untuk menekan Yaman supaya menerima diplomasi dari Iran. Rahsia persekongkolan Iran-Amerika di Yaman perlu mendapat perhatian kita semua bagi menyedarkan masyarakat.

Sikap kerajaan Malaysia / JAKIM yang masih tidak bertindak terhadap kumpulan-kumpulan ‘anak-anak majusi’ asuhan Iran di malaysia hari ini persis tindakan awal kerajaan Yaman itu. Sikap ini sangat merbahaya. Bayangkan markas-markas Syiah di malaysia, yang mula menguasai taman sri gombak dan merebak ke satu daerah gombak. Saya amat percaya selepas ini dengan jutaan dana ‘khumus’ Imam Mahdi mereka yang sedang disalurkan atas agenda menyebarkan Revolusi Khomeini ini akan membolehkan mereka menguasai beberapa kawasan strategik. Ketika itu, penganut Syiah akan memenuhi jalan-jalan raya untuk merayakan Karbala’ dan hari-hari besar mereka. Apakah tidak mustahil dengan jumlah demikian, mereka akan berusaha untuk menubuhkan pasukan tentera dan akan memberontak terhadap kerajaan? Fikirkan sedalam-dalamnya, dengan mengambil contoh-contoh dari Lubnan, Iraq, Yaman dan apa yang sedang dialami oleh kerajaan Saudi hari ini.

Na’uzubillah min dzalika.

 

 

Sumber: http://tenteradajjal.blogspot.com/2009/12/gerakan-houthiah-di-yaman-bukannya.html

Check Also

Taqrib Sunni-Syiah Tidak Akan Berjaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *