Home / darulkautsar.net / Bahaya Syiah / PERBINCANGAN UMUM DAN SEMASA / Dato Harun Taib: Membongkar Hakikat Syiah Di Iran, Iraq Dan Lebanon
Klik Untuk Ke Laman Darulkautsar Indeks

Dato Harun Taib: Membongkar Hakikat Syiah Di Iran, Iraq Dan Lebanon

 

Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat (mantan) , Dato Harun Taib dalam kuliahnya 5 Januari 2007 membongkar hakikat di sebalik kebangkitan Syiah di Iran, Iraq dan Lebanon. Didedahkan juga bagaimana dendam Syiah terhadap Sunni sama seperti dendam Yahudi terhadap umat Islam.

Beliau menceritakan tentang keganasan Syiah di Iran dan di Iraq. Di Iran para ulama Sunni dibunuh selepas Ayatullah Khomeini naik memerintah. Satu perkembangan yang membimbangkan juga di Iraq sekarang ini di mana golongan Syiah yang memerintah telah membunuh golongan Sunni samada orang awam dan para ulamanya. Manakala masjid-masjid dibakar dan diruntuhkan. Menurutnya, sekejam-kejam Komunis semasa menjajah negara umat Islam tidak pernahpun meruntuhkan masjid-masjid mereka.

Tonton video ini yang mengandungi kuliah Dato Harun Taib dengan disertakan klip-klip video kekejaman Syiah dan kekarutan mereka.

Sumber: http://al-ahkam.net/home/index.php?option=com_content&view=article&id=2076:video-ketua-dewan-ulamak-pas-pusat-dato-harun-taib-membongkar-hakikat-syiah-di-iran-iraq-dan-leb&catid=62:bahaya-syiah

Check Also

Taqrib Sunni-Syiah Tidak Akan Berjaya

Share...TwitterPrintPinterestLinkedinFacebookDigg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *