Rayuan Derma Pembangunan Darul Kautsar
Rayuan Derma Pembangunan Darul Kautsar
Pusat Pengajian Al-Quran Darul Kautsar (PPADK) kini sedang dalam proses pembinaan blok Akademik di Kuchelong, Bachok. Pembinaan untuk fasa ini adalah dalam ini adalah peringkat akhir tetapi masih memerlukan sumbangan kewangan lebih kurang RM60K.
Bangunan ini perlu disiapkan dengan segera kerana 2 rumah sewa yang sedang digunakan sekarang telah diminta oleh pemiliknya untuk dikosong pada hujung tahun ini. Ini bermakna ia perlu disiapkan selewat-lewatnya pada bulan depan iaitu Jan 2010 sekiranya pemilik memberi kelonggaran untuk mengosongkan rumah berkenaan pada bulan hadapan.
Di samping itu, lebih kurang RM20K juga diperlukan untuk menyiapkan kemudahan-kemudahan asas yang diperlukan terutamanya rumah sewa untuk asrama siswi.
Sumbangan dalam bentuk tunai atau bahan-bahan binaan amat-amat diperlukan. Pembangunan Kompleks PPADK ini bergantung sepenuhnya atas sumbangan orang ramai.
1) Akaun Bank Islam (M) Bhd
Nama: Pembangunan PPADK Kuchelong
No. Akaun: 030-180100875-82
2) Maybank Islamic
Nama: Pusat Pengajian Al-Quran Darul Kautsar
No. Akaun: 553038014278
Untuk Maklumat Lanjut, Sila Hubungi:
PUSAT PENGAJIAN AL-QURAN DARUL KAUTSAR
Lot 1496/1497 Taman Sri Demit, Jalan HUSM, Kubang Kerian, 16150, Kota Bharu,
Kelantan Darul Naim.
Tel : 09 764 7875 (Pejabat)
013-974 8156 (Ust Zakaria)
013-927 0065 (Hj.Mat Sidek)
Peringkat Awal Pembangunan Hingga Sekarang
Risalah Rayuan Derma PPADK Kuchelong (PDF) - Download
